رنگ در چاپ
رنگ مشکی در چاپ :
گاهی شما میخواهید سطح بزرگی از کار خود را مشکی کنید . این کار را با انتخاب رنگ مشکی از پالت رنگ انجام می دهید.
اما کار چاپ شده شما به اندازه که در نظر دارید مشکی نیست یا بور به نظر میرسد و در نهایت اینکه هزینه های بسیاری صرف کردین و کار نهایی آنی نیست که بایستی باشد. برای این منظور بهتر است با آگاهی تمام سطح مورد نظر را ترکیبی از چهار رنگ CMYK در نظر بگیرید.
برای مثال C=80، M=60، Y=30، K=100 در این حالت کار نهایی احتمالاً همان مشکی مورد نظر خواهد بود. البته چنانچه در طراحی ترکیب رنگ CMYK را هر کدام 100 بگیرید کار مشکی تر خواهد شد اما این عمل مشکلات دیگری به همراه خواهد داشت.
مثلا اینکه به دلیل مصرف مرکب زیاد کاغذ پشت بزند ( در اثر روی هم قرار گرفتن ، پشت کاغذ های رویی رنگ بگیرد ، از طرف دیگر اگر کیفیت کاغذ مطلوب نباشد ، رنگ سیاه از طرف دیگر دیده می شود ، و این کار در مواردی که طرح دورو است مشکل ایجاد خواهد کرد بنابراین در این خصوص بایستی دقت کنید و ترکیب مناسب و کافی که بستگی به کاغذ مورد نظر دارد، ایجاد کرد.
از طرف دیگر بایستی دقت کرد که نوشته های ریز در این سطح بزرگ قرار نگیرد و اگر قرار است که نوشته ای روی این سطح مشکی ،که چهار رنگ انتخاب شده ، نوشته شود ، به این مسئله آگاهی داشته باشید که ممکن است ، لبه های نوشته شما که احتمالاً سفید انتخاب شده واضح دیده نشود. بنابراین دقت لازم در اندازه نوشته های خود در یک سطح مشکی چهار رنگ را داشته باشید.
رنگهای دیگر
وقتی که در طرح خود از رنگ استفاده می کنید به درصد های CMYK آن دقت کنید . ترامهای کمتر از 8% در بسیاری از موارد تغییر چندانی در رنگ نهایی شما ایجاد نخواهد کرد .اما ممکن است به طرح شما آسیب وارد کند،گاهی می توانید با حذف دو رنگ CMYK در صد رنگ دیگر را اضافه کنید و همان رنگ نهایی را به دست آورید مثلا در طرح خود از رنگی استفاده کرده اید که درصدهای آن به این قرار است : C=5، M=60، Y=5، K=20 در این حالت شاید بهتر است سایان را صفر بگیرید و کمی به ترام مشکی اضافه کنید ، مثلا :C=0، M=60، Y=5، K=22 در این حالت کار شما دقت بیشتری خواهد داشت توجه به این مسئله در رنگ آمیزی فونت بسیار هائز اهمیت است.
هیچگاه فونتهای کوچکتر از 8 را چند رنگ نگذارید (یعنی رنگ فونت خود را مثلا قرمزی انتخاب نکنید که 4 رنگ CMYK را با درصدهای مختلف دارد.) هنگامی که رنگی را با درصد های مختلف برای فونت های ریز انتخاب می کنید ، کافی است در زمان چاپ رجیستر ها کمی جا به جا شود. (البته با چشم قابل دیدن نیست) در آخر کار نهایی با نوشته هایی تیره و تار به دست می آید.
اگر نوشته های ریز خود را که با فونت هایی در حدود 8 به پایین نوشته اید با یکی از رنگ های CMYK رنگ کنید. معمولا این رنگ مشکی است. در این حالت وقتی که رنگ مشکی Overprint هم شده باشد دیگر مشکلی از نظر وضوح نوشته ها نخواهید داشت.
رنگ های فلزی
این قبیل رنگ ها به دلیل وجود رنگ دانه های فلزی (پیگمنت) محدودیت ها یی در چاپ و مراحل بعدی آن ایجاد مینمایند. آگاهی از این محدودیت ها در اجرای یک کار ایده آل بسیار مفید خواهد بود رنگ های فلزی که بیشتر با نقره ای و طلایی شناخته شده اند دارای جلوه خاصی هستند که به ایده های خلاقانه حال و هوایی خوش می دهند.